Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Energetske vrijednosti i količina hranjivih tvari odabranih slastičarskih proizvoda (CROSBI ID 427331)

Ocjenski rad | završni rad

Bilić, Katarina Energetske vrijednosti i količina hranjivih tvari odabranih slastičarskih proizvoda / Friganović, Emilija (mentor); Knin, Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu, . 2018

Podaci o odgovornosti

Bilić, Katarina

Friganović, Emilija

hrvatski

Energetske vrijednosti i količina hranjivih tvari odabranih slastičarskih proizvoda

U radu je dan pregled osnovnih pojmova vezanih za označavanje hrane, izračun kalorijske vrijednosti hrane, te izračun ukupnog sadržaja pojedinih hranjivih tvari u hrani. Za odabrane slastičarske proizvode (ukupno 5) na bazi prhkog, lisnatog, dizanog, kuhano-pečenog i biskvitnog tijesta dana je ukupna energetska vrijednost proizvoda na 100 grama proizvoda i na jedinicu konzumacije proizvoda, te količine hranjivih tvari na 100 grama proizvoda i na jedinicu konzumacije proizvoda dobivena metodom tzv. "izračuna receptom", te su uspoređene hranjive vrijednosti dobivene za jedinicu konzumacije pojedinog proizvoda s preporučenim dnevnim unosom energije i odabranih hranjivih tvari za odrasle osobe. Za sve proizvode dani su dijagrami tijeka proizvodnje. Rad je izrađen u suradnji s hotelskom kućom Solaris d.d. Šibenik. S obzirom na ograničenja izračuna receptom, preporuča se za navedene proizvode odrediti sadržaj hranjivih tvari laboratorijskom analizom, te usporediti vrijednosti.

označavanje hrane ; nutritivna deklaracija ; energetska vrijednost ; količina hranjivih tvari ; slastičarski proizvodi

Završni rad - preddiplomski stručni studij

engleski

Energy value and the amounts of nutrients of selected pastry products

nije evidentirano

food labelling ; nutrition declaration ; energy value ; amount of nutrients ; pastry products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

13.03.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu

Knin

Povezanost rada

Nutricionizam, Prehrambena tehnologija