Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih visokonaponskim električnim pražnjenjem-plazmom (CROSBI ID 429266)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Čombor, Marko Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih visokonaponskim električnim pražnjenjem-plazmom / Badanjak Sabolović, Marija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Čombor, Marko

Badanjak Sabolović, Marija

hrvatski

Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih visokonaponskim električnim pražnjenjem-plazmom

Tretiranje visokonaponskim električnim pražnjenjem, hladnom plazmom, jedna je od novih ne-toplinskih metoda koja se do sada u prehrambenoj industriji uglavnom koristila za sterilizaciju, inaktivaciju enzima i dezinfekciju vode. U posljednje vrijeme znanstvena istraživanja usmjerena su na primjenu visokonaponskog električnog pražnjenja za ekstrakcije bioaktivnih komponenata iz različitih sirovina. Cilj ovoga završnog rada je prema dostupnoj literaturi prikazati rezultate do sada provedenih istraživanja u području primjene ove tehnologije u ekstrakciji bioaktivnih komponenti kao i njihovoj antioksidacijskoj aktivnosti. Rezultati znanstvenih istraživanja ukazuju da je visokonaponsko električno pražnjenje učinkovita metoda kojom se poboljšava brzina ekstrakcije bioaktivnih komponenata u odnosu na dosada korištene metode ekstrakcije.

visokonaponsko pražnjenje, ekstrakcija, fenolni spojevi, antioksidacijska aktivnost

nije evidentirano

engleski

Antioxidant activity of extracts obtained with high electrical discharges-plasma

nije evidentirano

high-voltage discharge, extraction, phenolic compounds, antioxidative activity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

19.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano