Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Klaoničko iskorištenje i kvaliteta mesa kopuna hibridne linije Hubbard tovljenih hranom obogaćenom glinom (CROSBI ID 269469)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Alagić, Damir ; Kozačinsk, Lidija ; Tušek, Tatjana ; Cvrtil, Željka ; Kalember, Đurica ; Jelka, Pleadin ; Vrbančić, Marijana ; Marija, Meštrović ; Dejan, Marenčić ; Nervo, Vedran. Klaoničko iskorištenje i kvaliteta mesa kopuna hibridne linije Hubbard tovljenih hranom obogaćenom glinom // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 6 (2018) (2018), 6; 503-507

Podaci o odgovornosti

Alagić, Damir ; Kozačinsk, Lidija ; Tušek, Tatjana ; Cvrtil, Željka ; Kalember, Đurica ; Jelka, Pleadin ; Vrbančić, Marijana ; Marija, Meštrović ; Dejan, Marenčić ; Nervo, Vedran.

hrvatski

Klaoničko iskorištenje i kvaliteta mesa kopuna hibridne linije Hubbard tovljenih hranom obogaćenom glinom

U radu je istraživan učinak hrane obogaćene glinom („GMO free“, Fanon d.o.o.) na količinu i kakvoću mesa kopuna. Rezultati istraživanja ukazuju na visok randman i visok udio najvrjednijih dijelova trupa (prsa, batak, zabatak). Kemijskom analizom utvrđen je u uzorcima mesa kopuna udio vode od 71, 94%, bjelančevina 19, 76%, masti 6, 67% i pepela 1, 20%, dok su najzastupljenije masne kiseline bile oleinska (40, 74%), palmitinska (30, 15%) i stearinska (11, 30%).

meso kopuna, klaoničko iskorištenje, osnovni kemijski sastav, masnokiselinski profil

nije evidentirano

engleski

Slaughterhouse usage and meat quality of Hubbard hybrid line capon receiving clay enriched feed

nije evidentirano

capon meat, meat yield, chemical composition, fatty acid profile

nije evidentirano

Podaci o izdanju

6 (2018) (6)

2018.

503-507

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

nije evidentirano