Silosi i sladišta u procesu dorade (CROSBI ID 430480)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Premužak, Sara
Matin, Ana
hrvatski
Silosi i sladišta u procesu dorade
Proizvode koje želimo skladištiti poslije žetve i kojima želimo produžiti rok skladištenja potrebno ih je doraditi. Proizvodi koji dolaze u gospodarska skladišta nisu čisti, sadrže više ili manje stranih tvari. Zbog toga se, prije stavljanja u skladište obavlja čišćenje i dorada proizvoda. Proces pravilne dorade poljoprivrednih proizvoda nakon žetve je vrlo bitan kako bi mogli skladištili proizvode na duži vremenski period, gdje se čuva se od napovoljnih utjecaja, gubitaka i kvarenja. U proces dorade ubrajamo uzimanje uzoraka, vaganje, prijam proizvoda, prvo čišćenje, sušenje, te ponovno čiščenje nakon sušenja. Cilj ovoga rada je opisati sve procese dorade od prve operacije sjetve pa do skladištenja finalnog proizvoda.
dorada, sušenje, skladištenje
nije evidentirano
engleski
Silos and storage in the process of finishing
nije evidentirano
processing, drying, storage
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
10.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb