Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Silosi i sladišta u procesu dorade (CROSBI ID 430480)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Premužak, Sara Silosi i sladišta u procesu dorade / Matin, Ana (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Premužak, Sara

Matin, Ana

hrvatski

Silosi i sladišta u procesu dorade

Proizvode koje želimo skladištiti poslije žetve i kojima želimo produžiti rok skladištenja potrebno ih je doraditi. Proizvodi koji dolaze u gospodarska skladišta nisu čisti, sadrže više ili manje stranih tvari. Zbog toga se, prije stavljanja u skladište obavlja čišćenje i dorada proizvoda. Proces pravilne dorade poljoprivrednih proizvoda nakon žetve je vrlo bitan kako bi mogli skladištili proizvode na duži vremenski period, gdje se čuva se od napovoljnih utjecaja, gubitaka i kvarenja. U proces dorade ubrajamo uzimanje uzoraka, vaganje, prijam proizvoda, prvo čišćenje, sušenje, te ponovno čiščenje nakon sušenja. Cilj ovoga rada je opisati sve procese dorade od prve operacije sjetve pa do skladištenja finalnog proizvoda.

dorada, sušenje, skladištenje

nije evidentirano

engleski

Silos and storage in the process of finishing

nije evidentirano

processing, drying, storage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

10.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)