Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeričke taksonomije u istraživanju flavonoida i fenolnih kiselina (CROSBI ID 329160)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Kolar, Nives
Maleš, Željan
hrvatski
Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeričke taksonomije u istraživanju flavonoida i fenolnih kiselina
U metanolnom ekstraktu ploda pasjakovine-Rhamni cathartici fructus utvrđeno je metodom tankoslojne kromatografije nazočnost 9 flavonoida. Primjenom numeičkih metoda dokazano je da su za odjeljivanje flavonoida i fenolnih kiselina ploda pasjakovine najprikladniji razvijači etil acetat-mravlja kiselina -voda ( 30:2:3 v/v ) i etil acetat-mravlja kiselina-voda ( 88:6:6 v/v ), odnosno etil acetat-mravlja kiselina-voda ( 8:1:1 v/v ) i etil acetat-mravlja kiselina-ledena octena kiselina-voda ( 100:11:11:27 v/v ).
Rhamni cathartici fructus; numeričke metode; flavonoidi; fenolne kiseline; tankoslojna kromatografija
nije evidentirano
engleski
Application of Information Theory and Numerical Taxonomy Methods in the Investigation of Flavonoids and Phenolic Acids of Rhamni cathartici fructus
nije evidentirano
Rhamni cathartici fructus; numerical methods; flavonoids; phenolic acids; TLC
nije evidentirano
Podaci o izdanju
56
.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
Zagrebu