Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj tehnološkog postupka na kakvoću suhe jabuke (CROSBI ID 336385)

Ocjenski rad | diplomski rad

Gluhak, Lidija Utjecaj tehnološkog postupka na kakvoću suhe jabuke / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 1999

Podaci o odgovornosti

Gluhak, Lidija

Dobričević, Nadica

hrvatski

Utjecaj tehnološkog postupka na kakvoću suhe jabuke

Voće, pa tako i jabuka ima posebnu važnost u zdravoj prehrani zahvaljujući kemijskom sastavu i senzoričkim svojstvima. Osim skladištenja u hladnjačama s kontroliranom atmosferom jabuke se mogu konzervirati i prerađivati na različite druge načine. Sušenje je jedna od najstarijih i najraširenijih metoda konzerviranja, a može se provesti prirodnim strujanjem zraka i umjetno u sušnicama. Suhi proizvod jabuke koristi se za proizvodnju čajeva i za potrebe konditorske i pekarsko-slastičarske proizvodnje, te u proizvodnji dječje hrane. Cilj ovog istraživanja bio je odrediti mehanički sastav plodova jabuke sorte Idared te kroz njega pogodnost te sorte za konzerviranje sušenjem u obliku štapića približne veličine 1cm.

tehnološki postupak; suhe jabuke; kakvoća

nije evidentirano

engleski

Influence technology operation for quality of dry apple

nije evidentirano

technology operation; dry apple; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38

08.09.1999.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano