Konvekcijsko sušenje jabuka Idared rezanih na kockice (CROSBI ID 336387)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Hršak, Dijana
Dobričević, Nadica
hrvatski
Konvekcijsko sušenje jabuka Idared rezanih na kockice
Sušenje je postupak konzerviranja gdje se smanjuje količina vode, odnosno povećava količina suhe tvari u analiziranoj sirovini. Može biti prirodno i umjetno. Osmoza je proces difuzije otapala kroz polupropusnu membranu iz područja više koncentracije u područje niže koncentracije otapala. Izdvajanje staničnog soka ima za posljedicu smanjenje količine vode u određenoj sirovini, što smanjuje utrošak energije u procesu sušenja. Cilj ovog rada bio je utvrditi pogodnost sorte jabuke Idared za konzerviranje sušenjem, te kakvoće gotovog proizvoda ako se u procesu pripreme koristi šećerni sirup određene gustoće.
konvekcijsko sušenje; jabuka Idared; kockice
nije evidentirano
engleski
Convex drying apple Idared cut for cube
nije evidentirano
convex drying; apple Idared; cube
nije evidentirano
Podaci o izdanju
37
14.12.1999.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb