Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Konvekcijsko sušenje jabuka Idared rezanih na kockice (CROSBI ID 336387)

Ocjenski rad | diplomski rad

Hršak, Dijana Konvekcijsko sušenje jabuka Idared rezanih na kockice / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 1999

Podaci o odgovornosti

Hršak, Dijana

Dobričević, Nadica

hrvatski

Konvekcijsko sušenje jabuka Idared rezanih na kockice

Sušenje je postupak konzerviranja gdje se smanjuje količina vode, odnosno povećava količina suhe tvari u analiziranoj sirovini. Može biti prirodno i umjetno. Osmoza je proces difuzije otapala kroz polupropusnu membranu iz područja više koncentracije u područje niže koncentracije otapala. Izdvajanje staničnog soka ima za posljedicu smanjenje količine vode u određenoj sirovini, što smanjuje utrošak energije u procesu sušenja. Cilj ovog rada bio je utvrditi pogodnost sorte jabuke Idared za konzerviranje sušenjem, te kakvoće gotovog proizvoda ako se u procesu pripreme koristi šećerni sirup određene gustoće.

konvekcijsko sušenje; jabuka Idared; kockice

nije evidentirano

engleski

Convex drying apple Idared cut for cube

nije evidentirano

convex drying; apple Idared; cube

nije evidentirano

Podaci o izdanju

37

14.12.1999.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano