Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Industrijska proizvodnja jabučnog soka (CROSBI ID 336388)

Ocjenski rad | diplomski rad

Zrinščak, Mario Industrijska proizvodnja jabučnog soka / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Zrinščak, Mario

Dobričević, Nadica

hrvatski

Industrijska proizvodnja jabučnog soka

Jabuka predstavlja vrlo pogodnu sirovinu za proizvodnju soka promatrano s više aspekata. Dobiva se tekućina dobre kakvoće s relativno visokim sadržajem suhe tvari, a poslije prešanja kruti dio može se koristiti kao stočna hranba ili kao sirovina za proizvodnju pektina. Industrijskom preradom jabuka može se dobibiti bistri, mutni i kašasti sok od jabuke, a koncentriranjem bistrog jabučnog soka dobiva se koncentrirani bistri sok koji čini osnovu za proizvodnju voćnih sokova, koktela, voćnih sirupa, želiranih proizvoda, itd. Cilj ovog rada bio je ocjena značaja enzimatskog i kemijskog bistrenja matičnog soka jabuke, te ujtjecaj na odabrane parametre kakvoće bistrog soka jabuke.

industrijska proizvodnja; jabučni sok

nije evidentirano

engleski

Industry production of apple juice

nije evidentirano

industry production; apple juice

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

10.07.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano