Industrijska proizvodnja jabučnog soka (CROSBI ID 336388)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Zrinščak, Mario
Dobričević, Nadica
hrvatski
Industrijska proizvodnja jabučnog soka
Jabuka predstavlja vrlo pogodnu sirovinu za proizvodnju soka promatrano s više aspekata. Dobiva se tekućina dobre kakvoće s relativno visokim sadržajem suhe tvari, a poslije prešanja kruti dio može se koristiti kao stočna hranba ili kao sirovina za proizvodnju pektina. Industrijskom preradom jabuka može se dobibiti bistri, mutni i kašasti sok od jabuke, a koncentriranjem bistrog jabučnog soka dobiva se koncentrirani bistri sok koji čini osnovu za proizvodnju voćnih sokova, koktela, voćnih sirupa, želiranih proizvoda, itd. Cilj ovog rada bio je ocjena značaja enzimatskog i kemijskog bistrenja matičnog soka jabuke, te ujtjecaj na odabrane parametre kakvoće bistrog soka jabuke.
industrijska proizvodnja; jabučni sok
nije evidentirano
engleski
Industry production of apple juice
nije evidentirano
industry production; apple juice
nije evidentirano
Podaci o izdanju
47
10.07.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb