Skladišna održivost brokule (Brassica oleraceae var. Italica) u rashladnom ambijentu (CROSBI ID 336389)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Horvat, Iva
Dobričević, Nadica
hrvatski
Skladišna održivost brokule (Brassica oleraceae var. Italica) u rashladnom ambijentu
Brokula kao značajna povrtna kultura zauzima posebno mjesto u prehrani. Skladišna održivost u odnosu na druge povrtne vrste iz porodice Brassicacerae je vrlo mala, a intenzitet disanja je mnogo veći, posebice pri višim temperaturama. Produženje uporabne vrijednosti cvata brokule moguće je smanjenjem skladišne temperature, tj. čuvanjem u rashladnom prostoru. Cilj ovog rada bio je na temelju gubitaka mase cvata brokule, te narušavanja senzoričkih karakteristika kakvoće tijekom četrnaestodnevnog istraživanja utvrditi parametre skladišne održivosti brokule neophodne za kvalitetno očuvanje njenih hranidbenih vrijednosti.
skladištenje; brokula; rashladni ambijent
nije evidentirano
engleski
Storage of broccoli (Brassica oleraceae var. Italica) in chilly atmosphere
nije evidentirano
storage; broccoli; cilly atmosphere
nije evidentirano
Podaci o izdanju
33
25.09.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb