Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sušenje ploški jabuka Idared osmozom i konvekcijom zraka (CROSBI ID 336390)

Ocjenski rad | diplomski rad

Šarić, Iva Sušenje ploški jabuka Idared osmozom i konvekcijom zraka / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Šarić, Iva

Dobričević, Nadica

hrvatski

Sušenje ploški jabuka Idared osmozom i konvekcijom zraka

Sušenjem se masi voća povećava koncentracija šećera i ostalih sastojaka, a smanjuje se količina vode, čime se onemogućava život i razvoj mikroorganizama. Ovakvim načinom konzerviranja dobiva se visoko energetski vrijedna namirnica. Sušenje jabuka koristi se za proizvodnju čajeva, dječje hrane, te za potrebe konditorske i pekarsko slastičarske industrije. Cilj ovog rada bio je utvrditi utjecaj konvekcijskog postupka sušenja na kakvoću ploški jabuke Idared, prethodno obrađenih u šećernom sirupu.

sušenje; ploške jabuka Idared; osmoza; konvekcija

nije evidentirano

engleski

Drying slice of apple Idared osmosis and convex air

nije evidentirano

drying; slices apple Idared; osmosis; convex

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

02.10.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano