Sušenje ploški jabuka Idared osmozom i konvekcijom zraka (CROSBI ID 336390)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Šarić, Iva
Dobričević, Nadica
hrvatski
Sušenje ploški jabuka Idared osmozom i konvekcijom zraka
Sušenjem se masi voća povećava koncentracija šećera i ostalih sastojaka, a smanjuje se količina vode, čime se onemogućava život i razvoj mikroorganizama. Ovakvim načinom konzerviranja dobiva se visoko energetski vrijedna namirnica. Sušenje jabuka koristi se za proizvodnju čajeva, dječje hrane, te za potrebe konditorske i pekarsko slastičarske industrije. Cilj ovog rada bio je utvrditi utjecaj konvekcijskog postupka sušenja na kakvoću ploški jabuke Idared, prethodno obrađenih u šećernom sirupu.
sušenje; ploške jabuka Idared; osmoza; konvekcija
nije evidentirano
engleski
Drying slice of apple Idared osmosis and convex air
nije evidentirano
drying; slices apple Idared; osmosis; convex
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
02.10.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb