Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Promjena uporabne vrijednosti cvata brokule tijekom skladištenja (CROSBI ID 336392)

Ocjenski rad | diplomski rad

Stevanović, Irina Promjena uporabne vrijednosti cvata brokule tijekom skladištenja / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Stevanović, Irina

Dobričević, Nadica

hrvatski

Promjena uporabne vrijednosti cvata brokule tijekom skladištenja

Brokula je povrtna kultura iz porodice kupusnjača koja je u posljednje vrijeme zasluženo zauzela posebno mjesto u prehrani. Skladišna održivost u usporedbi s drugim kupusnjačama je vrlo mala, a intenzitet disanja je znatno veći, posebice pri višim temperaturama. Cilj ovog istraživanja je bio utvrditi uporabnu vrijednost cvata brokule tijekom skladištenja u prostoru u kojem se temperatura kretala od 14, 5 - 21, 5 C, a relativna vlaga od 67 - 82 %, na osnovu praćenja gubitaka mase brokule i promjena u senzoričkim karakteristikama.

cvat brokule; skladištenje

nije evidentirano

engleski

Variation usage value inflorescence broccoli during storage

nije evidentirano

inflorescence broccoli; storage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

30.10.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano