Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuke Idared rezane na štapiće (CROSBI ID 336394)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vrban, Ksenija Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuke Idared rezane na štapiće / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2001

Podaci o odgovornosti

Vrban, Ksenija

Dobričević, Nadica

hrvatski

Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuke Idared rezane na štapiće

U Hrvatskoj jabuka po proizvodnji plodova zauzima prvo mjesto uz urod oko 50.000 t godišnje. Osim u svježem stanju jabuku možemo skladištiti i konzerviranjem. Suhi proizvodi jabuke koriste se za proizvodnju čajeva, za potrebe konditorske, pekarsko-slastičarske proizvodnje i u proizvodnji dječje hrane. Cilj ovog istraživanja je bio odrediti tehnološku vrijednost sorte Idared rezane u štapiće, konzervirane osmozom i konvekcijskim strujanjem zraka za sušenje.

osmoza; konvekcijsko sušenje; jabuka Idared; štapići

nije evidentirano

engleski

Osmosis and convex drying apple Idared cut at sticks

nije evidentirano

osmosis; convex drying; apple Idared; sticks

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

15.01.2001.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano