Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuke Idared rezane na štapiće (CROSBI ID 336394)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Vrban, Ksenija
Dobričević, Nadica
hrvatski
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuke Idared rezane na štapiće
U Hrvatskoj jabuka po proizvodnji plodova zauzima prvo mjesto uz urod oko 50.000 t godišnje. Osim u svježem stanju jabuku možemo skladištiti i konzerviranjem. Suhi proizvodi jabuke koriste se za proizvodnju čajeva, za potrebe konditorske, pekarsko-slastičarske proizvodnje i u proizvodnji dječje hrane. Cilj ovog istraživanja je bio odrediti tehnološku vrijednost sorte Idared rezane u štapiće, konzervirane osmozom i konvekcijskim strujanjem zraka za sušenje.
osmoza; konvekcijsko sušenje; jabuka Idared; štapići
nije evidentirano
engleski
Osmosis and convex drying apple Idared cut at sticks
nije evidentirano
osmosis; convex drying; apple Idared; sticks
nije evidentirano
Podaci o izdanju
30
15.01.2001.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb