Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća šljive za proizvodnju pekmeza i marmelade (CROSBI ID 336395)

Ocjenski rad | diplomski rad

Posavi, Sonja Kakvoća šljive za proizvodnju pekmeza i marmelade / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2001

Podaci o odgovornosti

Posavi, Sonja

Dobričević, Nadica

hrvatski

Kakvoća šljive za proizvodnju pekmeza i marmelade

Voće zauzima važno mjesto u svakodnevnoj zdravoj ljudskoj prehrani. Važan je izvor zaštitnih tvari prijeko potrebnih za razvoj organizma. Marmelada je želirani proizvod dobiven ukuhavanjem pasiranog, svježeg, smrznutog ili poluprerađenog voća, s dodatkom šećera, pektina i kiselina. Pekmez je proizvod sličan marmeladi, a dobiva se ukuhavanjem pasiranog voća, bez ili uz dodatak izvjesne količine šećera. Cilj ovog rada bio je utvrditi parametre kakvoće svježe šljive, poluprerađevina, te gotovog proizvoda u proizvodnom objektu "Podravka - voće".

kakvoća šljive; pekmez; marmelada

nije evidentirano

engleski

Quality plum for produce jam

nije evidentirano

quality plum; jam

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

04.10.2001.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano