Kakvoća šljive za proizvodnju pekmeza i marmelade (CROSBI ID 336395)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Posavi, Sonja
Dobričević, Nadica
hrvatski
Kakvoća šljive za proizvodnju pekmeza i marmelade
Voće zauzima važno mjesto u svakodnevnoj zdravoj ljudskoj prehrani. Važan je izvor zaštitnih tvari prijeko potrebnih za razvoj organizma. Marmelada je želirani proizvod dobiven ukuhavanjem pasiranog, svježeg, smrznutog ili poluprerađenog voća, s dodatkom šećera, pektina i kiselina. Pekmez je proizvod sličan marmeladi, a dobiva se ukuhavanjem pasiranog voća, bez ili uz dodatak izvjesne količine šećera. Cilj ovog rada bio je utvrditi parametre kakvoće svježe šljive, poluprerađevina, te gotovog proizvoda u proizvodnom objektu "Podravka - voće".
kakvoća šljive; pekmez; marmelada
nije evidentirano
engleski
Quality plum for produce jam
nije evidentirano
quality plum; jam
nije evidentirano
Podaci o izdanju
34
04.10.2001.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb