Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice (CROSBI ID 336397)

Ocjenski rad | diplomski rad

Zemljić, Sandra Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Zemljić, Sandra

Dobričević, Nadica

hrvatski

Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice

Sušenje je postupak konzerviranja kojim se smanjuje količina vode, odnosno povećava količina suhe tvari u sirovini. Ono je jedan od najstarijih načina konzerviranja voća. Osmoza je proces difuzije otapala kroz polupropusnu membranu iz područja više koncentracije u područje niže koncentracije otapala. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi pogodnost ovih dviju sorata jabuka za konzerviranje i sušenje, te kakvoću gotovog proizvoda, ako se u procesu pripreme koristi šećerni sirup koji mora biti određene gustoće.

osmoza; konvekcijsko sušenje; jabuke Melrose i Gloster; kockice

nije evidentirano

engleski

Osmosis and convex drying apple Melrose and Gloster cut at cube

nije evidentirano

osmosis; convex drying; apple Melrose and Gloster; cubec

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

11.03.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano