Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice (CROSBI ID 336397)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Zemljić, Sandra
Dobričević, Nadica
hrvatski
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice
Sušenje je postupak konzerviranja kojim se smanjuje količina vode, odnosno povećava količina suhe tvari u sirovini. Ono je jedan od najstarijih načina konzerviranja voća. Osmoza je proces difuzije otapala kroz polupropusnu membranu iz područja više koncentracije u područje niže koncentracije otapala. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi pogodnost ovih dviju sorata jabuka za konzerviranje i sušenje, te kakvoću gotovog proizvoda, ako se u procesu pripreme koristi šećerni sirup koji mora biti određene gustoće.
osmoza; konvekcijsko sušenje; jabuke Melrose i Gloster; kockice
nije evidentirano
engleski
Osmosis and convex drying apple Melrose and Gloster cut at cube
nije evidentirano
osmosis; convex drying; apple Melrose and Gloster; cubec
nije evidentirano
Podaci o izdanju
40
11.03.2002.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb