Kakvoća suhe jabuke sorte Gloster rezane na kockice i štapiće (CROSBI ID 336399)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Kopajtić, Vesna
Dobričević, Nadica
hrvatski
Kakvoća suhe jabuke sorte Gloster rezane na kockice i štapiće
Sušenje ili dehidriranje jedan je od najstariji, a i najraširenijih načina konzerviranja. Bit sušenja je u smanjenju količine vode što onemogućava rast i razvoj mikroorganizama a istodobno dolazi do koncentriranja suhe tvari i u njoj hranjivih elemenata te smanjenja mase i volumena. Cilj ovog istraživanja bio je odrediti tehnološku vrijednost jabuke sorte Gloster za konzeriviranje sušenjem.
kakvoća; suha jabuka Gloster; kockice; štapići
nije evidentirano
engleski
Quality of dry apple Gloster cut at cubes and sticks
nije evidentirano
quality; dry apple Gloster; cubes; sticks
nije evidentirano
Podaci o izdanju
31
12.09.2002.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb