Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Konzerviranje jabuke Golden delicious sušenjem (CROSBI ID 336400)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vodolšak, Igor Konzerviranje jabuke Golden delicious sušenjem / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Vodolšak, Igor

Dobričević, Nadica

hrvatski

Konzerviranje jabuke Golden delicious sušenjem

Svim načinima sušenja zajedničko je da se voću smanji količina vode, koja zajedno s prirodnim hranjivim tvarima predstavlja povoljan medij za razvoj mikroorganizama kao što su gljivice, plijesni i razne bakterije. Konzerviranjem sušenjem dobije se namirnica visoke energetske vrijednosti. Sušenjem usitnjenih dijelova plodova jabuke mijenja se okus, miris, struktura i prehrambena vrijednost jabuke. Cilj istraživanja bio je odrediti tehnološku vrijednost jabuke sorte Golden delicious za konzerviranje sušenjem i dobivanje suhog proizvoda odgovarajuće kakvoće.

konzerviranje; jabuka Golden delicious; sušenje

nije evidentirano

engleski

Conservation apple Golden delicious for drying

nije evidentirano

conservation; apple Golden delicious; drying

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

19.12.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano