Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Osmoza i konvekcijsko sušenja jabuka Mutsu i Jonagold rezane na kockice (CROSBI ID 336401)

Ocjenski rad | diplomski rad

Šamanović, Narda Osmoza i konvekcijsko sušenja jabuka Mutsu i Jonagold rezane na kockice / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Šamanović, Narda

Dobričević, Nadica

hrvatski

Osmoza i konvekcijsko sušenja jabuka Mutsu i Jonagold rezane na kockice

Sušenje konvekcijom zraka jedan je od najstarijih postupaka konzerviranja voća pri čemu se masi voća povećava koncentracija suhe tvari, odnosno šećera, te energetska vrijednost, a smanjuje količina vode. Sušenjem usitnjenih dijelova ploda jabuke narušavaju se originalne senzoričke karakteristike, mijenja se struktura i prehrambena vrijednost jabuke. Cilj ovog rada bio je odrediti pogodnost sorata Mutsu i Jonagold za sušenje i kakvoću gotovog proizvoda kad se u procesu pripreme uzorka za sušenje koristi otopina šećera određene gustoće.

osmoza; konvekcijsko sušenje; jabuke Mutsu i Jonagold; kockice

nije evidentirano

engleski

Osmosis and convex draying apple Mutsu and Jonagold cut at cubes

nije evidentirano

osmosis; convex drying; apple Mutsu i Jonagold; cubes

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

13.02.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano