Osmoza i konvekcijsko sušenja jabuka Mutsu i Jonagold rezane na kockice (CROSBI ID 336401)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Šamanović, Narda
Dobričević, Nadica
hrvatski
Osmoza i konvekcijsko sušenja jabuka Mutsu i Jonagold rezane na kockice
Sušenje konvekcijom zraka jedan je od najstarijih postupaka konzerviranja voća pri čemu se masi voća povećava koncentracija suhe tvari, odnosno šećera, te energetska vrijednost, a smanjuje količina vode. Sušenjem usitnjenih dijelova ploda jabuke narušavaju se originalne senzoričke karakteristike, mijenja se struktura i prehrambena vrijednost jabuke. Cilj ovog rada bio je odrediti pogodnost sorata Mutsu i Jonagold za sušenje i kakvoću gotovog proizvoda kad se u procesu pripreme uzorka za sušenje koristi otopina šećera određene gustoće.
osmoza; konvekcijsko sušenje; jabuke Mutsu i Jonagold; kockice
nije evidentirano
engleski
Osmosis and convex draying apple Mutsu and Jonagold cut at cubes
nije evidentirano
osmosis; convex drying; apple Mutsu i Jonagold; cubes
nije evidentirano
Podaci o izdanju
32
13.02.2003.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb