Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade (CROSBI ID 336402)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jelačić, Tvrtko
Dobričević, Nadica
hrvatski
Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade
Šljiva Bistrica pogodna je za potrošnju u svježem stanju te kao sušena, za preradu u džem, slatko, kompot, sok, sirup i koncentrat, marmeladu, pekmez, kašu, a može se i zamrznuti. Šljiva je bogata vitaminima, mineralnim tvarima, ugljikohidratima, šećerom, celulozom, pektinom, itd. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi prehrambenu kakvoću šljive Bistrice s proizvodnog područja Like te ukazati na mogućnosti raznolikosti pri preradi na obiteljskim gospodarstvima.
kakvoća; šljiva Bistrica; prerada
nije evidentirano
engleski
Quality of plum Bistrica and possibility of modification
nije evidentirano
quality; plum Bistrica; modification
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
25.02.2003.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb