Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade (CROSBI ID 336402)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jelačić, Tvrtko Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Jelačić, Tvrtko

Dobričević, Nadica

hrvatski

Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade

Šljiva Bistrica pogodna je za potrošnju u svježem stanju te kao sušena, za preradu u džem, slatko, kompot, sok, sirup i koncentrat, marmeladu, pekmez, kašu, a može se i zamrznuti. Šljiva je bogata vitaminima, mineralnim tvarima, ugljikohidratima, šećerom, celulozom, pektinom, itd. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi prehrambenu kakvoću šljive Bistrice s proizvodnog područja Like te ukazati na mogućnosti raznolikosti pri preradi na obiteljskim gospodarstvima.

kakvoća; šljiva Bistrica; prerada

nije evidentirano

engleski

Quality of plum Bistrica and possibility of modification

nije evidentirano

quality; plum Bistrica; modification

nije evidentirano

Podaci o izdanju

39

25.02.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano