Kvaliteta svježeg i zamrznutog kukuruza šećerca (CROSBI ID 336403)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Zemljić, Nives
Dobričević, Nadica
hrvatski
Kvaliteta svježeg i zamrznutog kukuruza šećerca
Kukuruz šećerac smatra se vrijednom povrtnom kulturom s ratarskim načinom uzgoja. Prema načinu uzgoja svrstan je u ratarske kulture iako se prema senzoričkim i fizikalno-kemijskim svojstvima svrstava u povrtne kulture. Po prehrambeno-fiziološkoj vrijednosti gotovo je jednak mladom povrtnom grašku. Cilj ovog rada bio je uz gospodarska svojstva ispitivanih kultivara kukuruza šećerca odrediti kemijska svojstva svježih te zamrznutih uzoraka. Iz dobivenih podataka odrediti prehrambenu kakvoću navedenih kultivara i njihovu održivost u konzerviranju klasičnim i kriogenim zamrzavanjem.
kvaliteta; svježi i zamrznuti kukuruz šećerac
nije evidentirano
engleski
Quality of cool and frozen sweet corn
nije evidentirano
quality; cool and frozen sweet corn
nije evidentirano
Podaci o izdanju
33
04.04.2003.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb