Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti (CROSBI ID 99784)

Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni)

Božanić, Rajka ; Tratnik, Ljubica ; Drgalić, Ida Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // Mljekarstvo, 52 (2002), 3; 207-237-x

Podaci o odgovornosti

Božanić, Rajka ; Tratnik, Ljubica ; Drgalić, Ida

hrvatski

Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti

Kozjem mlijeku se danas pridaje sve veća pažnja. U odnosu na ostale vrste mlijeka, proizvodnja kozjeg mlijeka je u najvećem porastu. Iako je sastav kozjeg i kravljeg mlijeka u osnovi vrlo sličan, kozje mlijeko ima znatne dijetetske i terapijske prednosti. Nažalost, ono je puno slabije istraženo. Ovaj rad sadrži pregled glavnih sastojaka te broja somatskih stanica kozjeg mlijeka u usporedbi s kravljim. Poseban je naglasak na okusu i zdravstvenoj vrijednosti kozjeg mlijeka kao i na glavnim proizvodima od kozjeg mlijeka (sir i fermentirani napitci).

kozje mlijeko; kemijski sastav; okus; zdravstvena vrijednost; proizvodi

nije evidentirano

engleski

Goat's milk: characteristics and possibility

nije evidentirano

goat's milk; chemical composition; taste; therapeutic values; products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52 (3)

2002.

207-237-x

objavljeno

0026-704X

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija