Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti (CROSBI ID 489461)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Božanić, Rajka
hrvatski
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti
Kozjem mlijeku se danas pridaje sve veća pažnja. U odnosu na ostale vrste mlijeka, proizvodnja kozjeg mlijeka je u najvećem porastu. Iako je sastav kozjeg i kravljeg mlijeka u osnovi vrlo sličan, kozje mlijeko ima znatne dijetetske i terapijske prednosti. Nažalost, ono je puno slabije istraženo. Ovaj rad sadrži pregled glavnih sastojaka te broja somatskih stanica kozjeg mlijeka u usporedbi s kravljim. Poseban je naglasak na okusu i zdravstvenoj vrijednosti kozjeg mlijeka kao i na glavnim proizvodima od kozjeg mlijeka (sir i fermentirani napitci).
kozje mlijeko; sastav; okus; zdravstvena vrijednost; proizvodi
nije evidentirano
engleski
Goat's milk: characteristics and possibility
nije evidentirano
goat's milk; composition; taste; therapeutic values; products
nije evidentirano
Podaci o prilogu
22-22-x.
2002.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Podaci o skupu
XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
ostalo
13.11.2002-15.11.2002
Lovran, Hrvatska