Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti (CROSBI ID 489461)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Božanić, Rajka Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka. 2002. str. 22-22-x

Podaci o odgovornosti

Božanić, Rajka

hrvatski

Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti

Kozjem mlijeku se danas pridaje sve veća pažnja. U odnosu na ostale vrste mlijeka, proizvodnja kozjeg mlijeka je u najvećem porastu. Iako je sastav kozjeg i kravljeg mlijeka u osnovi vrlo sličan, kozje mlijeko ima znatne dijetetske i terapijske prednosti. Nažalost, ono je puno slabije istraženo. Ovaj rad sadrži pregled glavnih sastojaka te broja somatskih stanica kozjeg mlijeka u usporedbi s kravljim. Poseban je naglasak na okusu i zdravstvenoj vrijednosti kozjeg mlijeka kao i na glavnim proizvodima od kozjeg mlijeka (sir i fermentirani napitci).

kozje mlijeko; sastav; okus; zdravstvena vrijednost; proizvodi

nije evidentirano

engleski

Goat's milk: characteristics and possibility

nije evidentirano

goat's milk; composition; taste; therapeutic values; products

nije evidentirano

Podaci o prilogu

22-22-x.

2002.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka

Podaci o skupu

XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem

ostalo

13.11.2002-15.11.2002

Lovran, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija