Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe (CROSBI ID 489580)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Kovačević, Dragan ; Kordić, Jasna ; Nemet, Ivana ; Mastanjević, Krešimir
hrvatski
Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe
U ovom radu pomoću kvantitativne diferencijalne termičke analize (DTA) i diferencijalne motridbene kalorimetrije (DSC) određene su početne temperature zamrzavanja Ti i prividne entalpije (H) različitih uzoraka mesa i ribe (piletina, govedina, ovčetina, puretina, svinjetina, surimi i srdela). Za određivanje (H) pomoću DTA korišten je model entalpije koji se temelji na primjeni ortogonalne kolokacije za numeričku aproksimaciju parcijalne diferencijalne jednadžbe prijenosa topline.
termofizikalna svojstva; meso; riba
nije evidentirano
engleski
Determination of thermophysical properties of meat and fish
nije evidentirano
thermophysical properties; meat; fish
nije evidentirano
Podaci o prilogu
194-194-x.
2003.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zrnčević, Stanka
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI)
Podaci o skupu
XVIII.Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera,
poster
16.02.2003-19.02.2003
Zagreb, Hrvatska