Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe (CROSBI ID 489580)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Kovačević, Dragan ; Kordić, Jasna ; Nemet, Ivana ; Mastanjević, Krešimir Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe // Sažeci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Zagreb, 16.-19. veljače 2003. / Zrnčević, Stanka (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2003. str. 194-194-x

Podaci o odgovornosti

Kovačević, Dragan ; Kordić, Jasna ; Nemet, Ivana ; Mastanjević, Krešimir

hrvatski

Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe

U ovom radu pomoću kvantitativne diferencijalne termičke analize (DTA) i diferencijalne motridbene kalorimetrije (DSC) određene su početne temperature zamrzavanja Ti i prividne entalpije (H) različitih uzoraka mesa i ribe (piletina, govedina, ovčetina, puretina, svinjetina, surimi i srdela). Za određivanje (H) pomoću DTA korišten je model entalpije koji se temelji na primjeni ortogonalne kolokacije za numeričku aproksimaciju parcijalne diferencijalne jednadžbe prijenosa topline.

termofizikalna svojstva; meso; riba

nije evidentirano

engleski

Determination of thermophysical properties of meat and fish

nije evidentirano

thermophysical properties; meat; fish

nije evidentirano

Podaci o prilogu

194-194-x.

2003.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zrnčević, Stanka

Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI)

Podaci o skupu

XVIII.Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera,

poster

16.02.2003-19.02.2003

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija