Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture (CROSBI ID 337254)

Ocjenski rad | diplomski rad

Smolčić, Manuela Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2002

Podaci o odgovornosti

Smolčić, Manuela

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture

U radu je ispitan utjecaj dodatka laktoze i inulina na tijek fermentacije ABT kulture proizvedene od kozjeg i kravljeg mlijeka. Tijek fermentacije praćen je mjerenjem pH vrijednosti, elektrokemijskog potencijala i titracijske kiselosti uzoraka. Rezultati ispitivanja pokazali su da dodatak laktoze nije imao značajnijeg utjecaja na tijek fermentacije ABT kulture. Dodatak inulina utjecao je na ubrzanje procesa fermentacije. Uzorci kozjeg fermentiranog mlijeka s doatkom inulina najbrže su se zakiseljavali i imali najniže pH vrijednosti na kraju fermentacije.

ABT kultura; probiotik; laktoza; inulin; tijek fermentacije

nije evidentirano

engleski

The influence of lactose and inulin addition on ABT culture activity

nije evidentirano

ABT culture; probiotic; lactose; inulin; fermentation course

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

12.07.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija