Primjena prebiotika Frutafit IQ u proizvodnji AB-kulture od kozjeg mlijeka (CROSBI ID 337256)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Benković, Sanda
Hardi, Jovica
Slačanac, Vedran
hrvatski
Primjena prebiotika Frutafit IQ u proizvodnji AB-kulture od kozjeg mlijeka
U radu je ispitan utjecaj dodatka različitih udjela inulina Frutafit IQ na fermentaciju i koagulaciju AB-kulture iz kozjeg mlijeka. U uzorcima s različitim udjelima inulina IQ praćene su promjene pH vrijednosti, udjela mliječne kiseline te reološki parametri. Inulin Frutafit IQ imao je značajno izražen utjecaj na povećanje brzine fermentacije u eksponencijalnoj fazi. Svi uzorci s dodatkom inulina na kraju procesa fermentacije imali su dobru i homogenu konzistenciju.
AB kultura; inulin fermentacija; gruš; konzistencija
nije evidentirano
engleski
Using of Frutafit IQ inulin in production of AB culture from goat milk
nije evidentirano
AB culture; inulin; fermentation process; curd quality; consistency
nije evidentirano
Podaci o izdanju
62
19.07.2002.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek