Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Primjena prebiotika Frutafit IQ u proizvodnji AB-kulture od kozjeg mlijeka (CROSBI ID 337256)

Ocjenski rad | diplomski rad

Benković, Sanda Primjena prebiotika Frutafit IQ u proizvodnji AB-kulture od kozjeg mlijeka / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2002

Podaci o odgovornosti

Benković, Sanda

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Primjena prebiotika Frutafit IQ u proizvodnji AB-kulture od kozjeg mlijeka

U radu je ispitan utjecaj dodatka različitih udjela inulina Frutafit IQ na fermentaciju i koagulaciju AB-kulture iz kozjeg mlijeka. U uzorcima s različitim udjelima inulina IQ praćene su promjene pH vrijednosti, udjela mliječne kiseline te reološki parametri. Inulin Frutafit IQ imao je značajno izražen utjecaj na povećanje brzine fermentacije u eksponencijalnoj fazi. Svi uzorci s dodatkom inulina na kraju procesa fermentacije imali su dobru i homogenu konzistenciju.

AB kultura; inulin fermentacija; gruš; konzistencija

nije evidentirano

engleski

Using of Frutafit IQ inulin in production of AB culture from goat milk

nije evidentirano

AB culture; inulin; fermentation process; curd quality; consistency

nije evidentirano

Podaci o izdanju

62

19.07.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija