Fizikalno - kemijska svojstva zrna Triticalea u procesu sušenja (CROSBI ID 493196)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Krička, Tajana ; Jukić, Željko ; Voća, Neven ; Voća, Sandra
hrvatski
Fizikalno - kemijska svojstva zrna Triticalea u procesu sušenja
U ovom radu praćena je brzina otpuštanja vode zrna triticale, kultivara Clercal i Trimaran. Dobiveno je da se pri približno istim uvjetima sušenja, kod podjednakih početnih vlažnosti zrna, kultivar Trimaran 40% duže sušio od kultivara Clercal. Da bi se kultivari mogli međusobno uspoređivati izrađivati izrađene su exponencijalne jednadžbe i jednadžbe polinomne regresije s koeficijentom determinacije od minimalno 0, 9695. Uz navedeno, još je ispitivana i sipkosi (kut prirodnog pokosa i kut trenja), hektolitarska masa, masa 1000 zrna i ukupni škrob. Općenito, bolje karakteristike dobivene su kod kulitvara Clercal u odnosno na Trimaran
Zrno tritikalea; kultivari; sušenje; fizikalne osobine
nije evidentirano
engleski
Physical - chemical characteristic of Triticale kernels in drying process
nije evidentirano
Kernel of Triticale; varieties; drying; physical characteristics
nije evidentirano
Podaci o prilogu
1-9-x.
2002.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova: 17. Hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladišenja s međunarodnim učešćem
Krička, Tajana
Zagreb: Hinus
Podaci o skupu
Nepoznat skup
predavanje
29.02.1904-29.02.2096