Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje gorčine i diacetila u pivu (CROSBI ID 337584)

Ocjenski rad | diplomski rad

Grabar, Krešimir Određivanje gorčine i diacetila u pivu / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Grabar, Krešimir

Vahčić, Nada

hrvatski

Određivanje gorčine i diacetila u pivu

U ovom radu vršena je kontrola kvalitete dviju vrsta piva, proizvoda Zagrebačke pivovare d.d. Vršilo se određivanje dvaju parametara, gorčine i udjela diacetila. Korištene metode su UV-spektrofotometrija i plinska kromatografija. Dobiveni rezultati su u granicama koje predviđa specifikacija Zagrebačke pivovare za Ožujsko pivo i Stellu Artoise.

pivo; gorčina; udjel diacetila

nije evidentirano

engleski

Determination of bitterness and diacetyl in beer

nije evidentirano

beer; bitterness; diacetyl content

nije evidentirano

Podaci o izdanju

48

06.03.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija