izvor podataka: crosbi
!
Određivanje gorčine i diacetila u pivu (CROSBI ID 337584)
Ocjenski rad | diplomski rad
Grabar, Krešimir
Određivanje gorčine i diacetila u pivu / Vahčić, Nada (mentor);
Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2003
Podaci o odgovornosti
Grabar, Krešimir
Vahčić, Nada
hrvatski
Određivanje gorčine i diacetila u pivu
U ovom radu vršena je kontrola kvalitete dviju vrsta piva, proizvoda Zagrebačke pivovare d.d. Vršilo se određivanje dvaju parametara, gorčine i udjela diacetila. Korištene metode su UV-spektrofotometrija i plinska kromatografija. Dobiveni rezultati su u granicama koje predviđa specifikacija Zagrebačke pivovare za Ožujsko pivo i Stellu Artoise.
pivo; gorčina; udjel diacetila
nije evidentirano
engleski
Determination of bitterness and diacetyl in beer
nije evidentirano
beer; bitterness; diacetyl content
nije evidentirano
Podaci o izdanju
48
06.03.2003.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove