Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Metode čuvanja startera za pekarstvo (CROSBI ID 337661)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ziberi, Zibide Metode čuvanja startera za pekarstvo / Stehlik-Tomas, Vesna (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Ziberi, Zibide

Stehlik-Tomas, Vesna

hrvatski

Metode čuvanja startera za pekarstvo

Odabrana su tri načina čuvanja, na zraku, na + 4 C i pri -12 C. Određivanjem pH-vrijednosti i stupnja kiselosti nakon fermentacije u tijesti utvrđeno je da je čuvanje fiziološke aktivnosti starter-kultura najbolje ako se čuvanje odvija na zraku.

bakterije mliječne kiseline; starter-kulture; kiselo tijesto

nije evidentirano

engleski

Storage methods of starters in bakery

nije evidentirano

lactic acid bacteria; starter-cultures; sourdough

nije evidentirano

Podaci o izdanju

48

14.03.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija