izvor podataka: crosbi
!
Metode čuvanja startera za pekarstvo (CROSBI ID 337661)
Ocjenski rad | diplomski rad
Ziberi, Zibide
Metode čuvanja startera za pekarstvo / Stehlik-Tomas, Vesna (mentor);
Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2003
Podaci o odgovornosti
Ziberi, Zibide
Stehlik-Tomas, Vesna
hrvatski
Metode čuvanja startera za pekarstvo
Odabrana su tri načina čuvanja, na zraku, na + 4 C i pri -12 C. Određivanjem pH-vrijednosti i stupnja kiselosti nakon fermentacije u tijesti utvrđeno je da je čuvanje fiziološke aktivnosti starter-kultura najbolje ako se čuvanje odvija na zraku.
bakterije mliječne kiseline; starter-kulture; kiselo tijesto
nije evidentirano
engleski
Storage methods of starters in bakery
nije evidentirano
lactic acid bacteria; starter-cultures; sourdough
nije evidentirano
Podaci o izdanju
48
14.03.2003.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove