Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Senzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura (CROSBI ID 337663)

Ocjenski rad | diplomski rad

Perić, Gordana Senzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura / Grba, Slobodan (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Perić, Gordana

Grba, Slobodan

hrvatski

Senzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura

Tiejkom ovih istraživanja, dokazano je da se pravilnim vođenjem priprave kiselog tijesta s pomoću odabranih kultura za proizvodnju kruha od pšeničnog brašna postiže velika prednost pred uobičajenim načinom proizvodnje kruha s pomoću pekarskog kvasca. To se očituje u poboljšanju kakvoće kruha, posebice u okusu i mirusu.

kvasci; starter-kulture; kiselo tijesto; pšenični kruh

nije evidentirano

engleski

The sensory quality of bread produced by mixed starters cultures

nije evidentirano

yeasts; starter-cultures; sourdough; wheat bread

nije evidentirano

Podaci o izdanju

48

05.11.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija