Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Upravljanje zadovoljstvom gostiju u ugostiteljstvu (CROSBI ID 104073)

Prilog u časopisu | prethodno priopćenje

Galičić, Vlado Upravljanje zadovoljstvom gostiju u ugostiteljstvu // Tourism and hospitality management, 8 (2002), 1-2; 93-103

Podaci o odgovornosti

Galičić, Vlado

hrvatski

Upravljanje zadovoljstvom gostiju u ugostiteljstvu

Zahtjevi gostiju u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno njihovo zadovoljstvo konzumiranim uslugama postalo je dominantno konkurentsko oružje u cijelom turistički razvijenom svijetu. Gost pojedinac danas je u mogućnosti ozloglasiti reputaciju pružatelja usluga u turizmu i ugostiteljstvu šireći svoja iskustva o nedostacima pružene i konzumirane usluge. Reklamacije upućene ugostiteljima često upozoravaju na potrebu poboljšanja cjelokupnog procesa pripreme i pružanja usluga ili nekog njegovog dijela, ali i na cjelokupnu organizaciju rada u ugostiteljskom objektu. Ono što goste ugostiteljskih objekata najviše smeta i zbog čega se u pravilu priklanjaju konkurenciji je indolentan i nemaran odnos ugostitelja prema njihovim žalbama. Gosti koji podnose žalbu, u principu nemaju negativan stav prema određenom ugostiteljskom objektu i većina gostiju se formalno ne žali, već jednostavno napušta ugostiteljski objekt kada im nešto ne odgovara ali se više ne vraća u taj ugostiteljski objekt i odlazi konkurenciji. Ovaj rad ima za cilj objasniti kako se prigovori i formalno izražene žalbe gostiju mogu pretvoriti u jaču lojalnost prema ugostiteljskom objektu ili određenoj usluzi, jer gost koji se uvjerio u zadovoljavajuće rješenje svoje reklamacije, vrlo često to iskustvo prenosi drugima. Veći dio sadržaja rada temelji se na rezultatima istraživanja zapisa u knjigama žalbi u stotinu ugostiteljskih objekata (jedanaest vrsta) opatijske rivijere tijekom 2001. i u prvih devet mjeseci 2002.godine.

usluge ; kvaliteta ; knjiga žalbe ; zadovoljstvo gosta

Upravljanje poslovnim rezultatom hotelske industrije Hrvatske

engleski

Guest satisfaction management in the catering industry

nije evidentirano

services ; quality ; book of complaints ; guest satisfaction

nije evidentirano

Podaci o izdanju

8 (1-2)

2002.

93-103

objavljeno

1330-7533

Povezanost rada

Ekonomija

Poveznice
Indeksiranost