Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Preliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica (CROSBI ID 496450)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Kulišić, Tea ; Pavić, Siniša ; Maleš, Petar Preliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica // Drugi hrvatski mikrobiološki kongres. Priopćenja / Prukner-Radovčić, Estella ; Hajsig, Danko ; Presečki, Vladimir (ur.). Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000. str. 110-110-x

Podaci o odgovornosti

Kulišić, Tea ; Pavić, Siniša ; Maleš, Petar

hrvatski

Preliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica

U procesu konzerviranja zelenih maslina sorte Oblica u prvoj fazi fermentacije identificirana je vrsta Lactobacillus curvatus, inače vrlo atipična za početak mliječno-kisele fermentacije kod maslina. Identifikacija je izvršena korištenjem API CHL (bioMerieux) testova i APILAB PLUS programa za identifikaciju. U procesu konzerviranja crnih maslina sorte Oblica identificirana je vrsta Lactobacillus plantarum, koja se smatra najvažnijim predstavnikom mliječno-kiselih bakterija u procesu fermentacije maslina. API CHL metoda pokazala se dobrim izborom za pouzdanu i brzu identifikaciju bakterija mliječne kiseline tijekom procesa konzerviranja stolnih maslina.

sorta Oblica; lactobacili; stolne masline

nije evidentirano

engleski

Preliminary Experience with API CHL Method (bioMerieux) of Biochemical Test in Determining Lactobacillus Species Present in the Process of Preservation of Green and Black Table Olives of Oblica Cultivar

nije evidentirano

Oblica cultivar; lactobacillus; table olives

nije evidentirano

Podaci o prilogu

110-110-x.

2000.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Drugi hrvatski mikrobiološki kongres. Priopćenja

Prukner-Radovčić, Estella ; Hajsig, Danko ; Presečki, Vladimir

Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo

Podaci o skupu

Drugi hrvatski mikrobiološki kongres

poster

03.11.2000-06.11.2000

Brijuni, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija