Preliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica (CROSBI ID 496450)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Kulišić, Tea ; Pavić, Siniša ; Maleš, Petar
hrvatski
Preliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica
U procesu konzerviranja zelenih maslina sorte Oblica u prvoj fazi fermentacije identificirana je vrsta Lactobacillus curvatus, inače vrlo atipična za početak mliječno-kisele fermentacije kod maslina. Identifikacija je izvršena korištenjem API CHL (bioMerieux) testova i APILAB PLUS programa za identifikaciju. U procesu konzerviranja crnih maslina sorte Oblica identificirana je vrsta Lactobacillus plantarum, koja se smatra najvažnijim predstavnikom mliječno-kiselih bakterija u procesu fermentacije maslina. API CHL metoda pokazala se dobrim izborom za pouzdanu i brzu identifikaciju bakterija mliječne kiseline tijekom procesa konzerviranja stolnih maslina.
sorta Oblica; lactobacili; stolne masline
nije evidentirano
engleski
Preliminary Experience with API CHL Method (bioMerieux) of Biochemical Test in Determining Lactobacillus Species Present in the Process of Preservation of Green and Black Table Olives of Oblica Cultivar
nije evidentirano
Oblica cultivar; lactobacillus; table olives
nije evidentirano
Podaci o prilogu
110-110-x.
2000.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Drugi hrvatski mikrobiološki kongres. Priopćenja
Prukner-Radovčić, Estella ; Hajsig, Danko ; Presečki, Vladimir
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo
Podaci o skupu
Drugi hrvatski mikrobiološki kongres
poster
03.11.2000-06.11.2000
Brijuni, Hrvatska