Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda (CROSBI ID 338998)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Roso, Jelena
Vahčić, Nada
hrvatski
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda
U ovom radu ispitivani su fizikalno-kemijski parametri 93 uzorka različitih vrsta meda te je provedena njihova senzorska procjena. Određivani su slijedeći parametri: maseni udjel vode, električna provodnost, maseni udjel reducirajućih šećera, maseni udjel saharoze, kiselost i maseni udjel pepela. Dobiveni rezultati pokazuju postojanje značajne korelacije između senzorske procjene i promatranih fizikalno-kemijskih parametara. Ovisno o vrsti meda i fizikalno-kemijskom parametru koeficijenti korelacije su u rasponu od 0, 3236 do 0, 9013. Najveći stupanj korelacije utvrđen je između senzorske procjene i električne provodnosti meda lipe.
korelacija; fizikalno-kemijski parametri; med
nije evidentirano
engleski
Correlation of physico-chemical parameters and sensory evaluation of honey samples
nije evidentirano
correlation; physico-chemical parameters; honey
nije evidentirano
Podaci o izdanju
48
15.03.2004.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb