Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda (CROSBI ID 338998)

Ocjenski rad | diplomski rad

Roso, Jelena Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Roso, Jelena

Vahčić, Nada

hrvatski

Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda

U ovom radu ispitivani su fizikalno-kemijski parametri 93 uzorka različitih vrsta meda te je provedena njihova senzorska procjena. Određivani su slijedeći parametri: maseni udjel vode, električna provodnost, maseni udjel reducirajućih šećera, maseni udjel saharoze, kiselost i maseni udjel pepela. Dobiveni rezultati pokazuju postojanje značajne korelacije između senzorske procjene i promatranih fizikalno-kemijskih parametara. Ovisno o vrsti meda i fizikalno-kemijskom parametru koeficijenti korelacije su u rasponu od 0, 3236 do 0, 9013. Najveći stupanj korelacije utvrđen je između senzorske procjene i električne provodnosti meda lipe.

korelacija; fizikalno-kemijski parametri; med

nije evidentirano

engleski

Correlation of physico-chemical parameters and sensory evaluation of honey samples

nije evidentirano

correlation; physico-chemical parameters; honey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

48

15.03.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija