Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća voćnih prutića (CROSBI ID 339005)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kajin, Jelena Kakvoća voćnih prutića / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Kajin, Jelena

Vahčić, Nada

hrvatski

Kakvoća voćnih prutića

Na tržištu se mogu naći razne vrste nutritivnih pločica. U ovom radu, istraživanja su vršena na voćnim prutićima proizvedenim u laboratoriju, sastavljenim od sušenog i orašastog voća (smokve, šljive, grožđice, orasi, bademi i lješnjaci). Uzorci su skladišteni u periodu od dvanaest tjedana pri temperaturama +4°C i +24°C. Jednom tjedno određivani su fizikalno-kemijski parametri (udjeli šećera, masti, celuloze, pepela, vode i proteina), prisutnost mikroorganizama (aerobnih mezofilnih bakterija, plijesni, kvasaca, Enterobacteriaceae i sulfitoreducirajućih klostridija) i izvršena je senzorska analiza. Osim udjela pepela koji se nije mijenjao tijekom skladištenja, utvrđeno je da dolazi do promjena unutar svakog istraživanog parametra, pri čemu su promjene bile izraženije pri višoj temperaturi skladištenja.

nutritivne pločice; orašasto voće; sušeno voće

nije evidentirano

engleski

The quality of fruit bars

nije evidentirano

nutritive bars; nuts; dried fruit

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

07.05.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija