Kakvoća voćnih prutića (CROSBI ID 339005)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Kajin, Jelena
Vahčić, Nada
hrvatski
Kakvoća voćnih prutića
Na tržištu se mogu naći razne vrste nutritivnih pločica. U ovom radu, istraživanja su vršena na voćnim prutićima proizvedenim u laboratoriju, sastavljenim od sušenog i orašastog voća (smokve, šljive, grožđice, orasi, bademi i lješnjaci). Uzorci su skladišteni u periodu od dvanaest tjedana pri temperaturama +4°C i +24°C. Jednom tjedno određivani su fizikalno-kemijski parametri (udjeli šećera, masti, celuloze, pepela, vode i proteina), prisutnost mikroorganizama (aerobnih mezofilnih bakterija, plijesni, kvasaca, Enterobacteriaceae i sulfitoreducirajućih klostridija) i izvršena je senzorska analiza. Osim udjela pepela koji se nije mijenjao tijekom skladištenja, utvrđeno je da dolazi do promjena unutar svakog istraživanog parametra, pri čemu su promjene bile izraženije pri višoj temperaturi skladištenja.
nutritivne pločice; orašasto voće; sušeno voće
nije evidentirano
engleski
The quality of fruit bars
nije evidentirano
nutritive bars; nuts; dried fruit
nije evidentirano
Podaci o izdanju
47
07.05.2004.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb