Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Svježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira (CROSBI ID 339532)

Ocjenski rad | diplomski rad

Desović, Nikolina Svježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira / Duraković, Senadin (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Desović, Nikolina

Duraković, Senadin

hrvatski

Svježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira

Svježi sir od obranog mlijeka je proizvod dobiven djelovanjem bakterija mliječne kiseline.Ne podvrgava se zrenju, ima nisku energetsku vrijednost i udjel suhe tvari od minimalno 18%.Provedena je mikrobiološka kontrola sirovine i gotovog proizvoda(svježi meki sir).Uzorci sirovog i pasteriziranog mlijeka su istraživani na prisutnost sulfitoreducirajućih klostridija i aerobnih mezofilnih bakterija, dok su uzorci gotovog proizvoda(na početku i na kraju trajnosti)istraživani na prisutnost koliformnihmikroorganizama, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, te kvasaca i plijesni.Rezultati mikrobiološke kontrole gotovog proizvoda su u skladu sa Pravilnikom te na osnovu toga zaključujemo da je svježi sir proizveden u Karlovačkoj industriji mlijeka kvalitetan proizvod i pogodan za konzumiranje.

Svježi sir; mikrobiološka kontrola; kakvoća; održivost

nije evidentirano

engleski

Fresh cheese and microbiological examination of fresh cheese

nije evidentirano

Fresh cheese; microbiological examination; quality; keeping quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

03.05.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija