Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga druga (CROSBI ID 742090)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Duraković, Senadin ; Delaš, Frane ; Duraković, Lejla Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga druga / Duraković, Senadin (ur.). Zagreb: Kugler, 2002. 516..

Podaci o odgovornosti

Duraković, Senadin ; Delaš, Frane ; Duraković, Lejla

Duraković, Senadin

hrvatski

Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga druga

Iako je neobično teško, precizno govoriti o počecima ljudskog poznavanja prisutnosti i uloge mikroorganizama u namirnicama, dostupni podaci pokazuju da su ljudi do tih spoznaja došli prije utemeljenja bakteriologije ili mikrobiologije kao znanosti.Razdoblje prije utemeljenja bakteriologije kao znanosti može se opisati kao doba predznanosti.Ono se može dalje podijeliti u razdoblje sakupljanja hrane i razdoblje proizvodnje hrane.Prvotno pokriva vrijeme od početka postojanja čovjeka, prije više od milijun godina, do doba prije 8.000 godina.U tom razdoblju ljudi su bili prvenstveno mesožderi, a biljnu su hranu uživali u razdobljima oskudice hrane.U tome se razdoblju pojavljuje i prvotno kuhanje hrane.

Mikrobi; namirnice; mikrobno kvarenje

nije evidentirano

engleski

Modern Food Microbiology-book two

nije evidentirano

Microbes; food; microbial spoilage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Kugler

516

2002.

nije evidentirano

objavljeno

953-97472-6-0

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija