Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga druga (CROSBI ID 742090)
Druge vrste radova | ostalo
• Obrazovni materijal (nedefinirano )
Podaci o odgovornosti
Duraković, Senadin ; Delaš, Frane ; Duraković, Lejla
Duraković, Senadin
hrvatski
Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga druga
Iako je neobično teško, precizno govoriti o počecima ljudskog poznavanja prisutnosti i uloge mikroorganizama u namirnicama, dostupni podaci pokazuju da su ljudi do tih spoznaja došli prije utemeljenja bakteriologije ili mikrobiologije kao znanosti.Razdoblje prije utemeljenja bakteriologije kao znanosti može se opisati kao doba predznanosti.Ono se može dalje podijeliti u razdoblje sakupljanja hrane i razdoblje proizvodnje hrane.Prvotno pokriva vrijeme od početka postojanja čovjeka, prije više od milijun godina, do doba prije 8.000 godina.U tom razdoblju ljudi su bili prvenstveno mesožderi, a biljnu su hranu uživali u razdobljima oskudice hrane.U tome se razdoblju pojavljuje i prvotno kuhanje hrane.
Mikrobi; namirnice; mikrobno kvarenje
nije evidentirano
engleski
Modern Food Microbiology-book two
nije evidentirano
Microbes; food; microbial spoilage
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: Kugler
516
2002.
nije evidentirano
objavljeno
953-97472-6-0