Kinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida (CROSBI ID 340250)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Štimac, Lidija
Grba, Slobodan
hrvatski
Kinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida
U ovom radu ispitivan je utjecaj različitih koncentracija mangan-klorida u melasnoj i saharoznoj podlozi tijekom alkoholne fermentacije. Fermentacije su provedene u semiaerobnim uvjetima na rotacionoj tresilici, sa i bez dodatka mangan-klorida u podlogu, sa svježim pekarskim kvascem S. cerevisiae i pekarskim kvascem umnoženim u sintetskoj podlozi.
mikroelementi; mangan
73/03
engleski
Kinetic alcohol fermentation with yeast Saccharomyces cerevisiae in molasses and sucrose medium with addition of manganese-chloride
nije evidentirano
microelements; manganese
nije evidentirano
Podaci o izdanju
55
12.12.2003.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb