Mlijeko od farme do mljekare (CROSBI ID 2534)
Autorska knjiga | udžbenik
Podaci o odgovornosti
Havranek , Jasmina ; Rupić, Vlatko
Volarić, Vera
hrvatski
Mlijeko od farme do mljekare
Mlijeko i mliječni proizvodi pripadaju skupini osnovnih nezamjenjivih namirnica u prehrani ljudi. Za kvalitetan mliječni proizvod potrebno je proizvesti kvalitetnu sirovinu, a to je kvalitetno mlijeko. Tehnologija proizvodnje mlijeka najsloženiji je tehnološki proces u stočarstvu na koji utječe mnoštvo različitih čimbenika. Ovim izdanjem nastojali smo objediniti sve čimbenike vezane na tehnologiju proizvodnje mlijeka, mužnju, postupke s mlijekom nakon mužnje, kontrolu kakvoće mlijeka, bolesti vimena i njihovu dijagnostiku, hranidbu i njen utjecaj na kakvoću mlijeka, načine držanja krava, higijenu staja i mikroklimu, sustave i svu opremu za mužnju, znači sve što utječe na količinu, kemijski sastav i higijensku ispravnost mlijeka za potrošnju i dobivanje kvalitetnih mliječnih proizvoda.
mlijeko; kvaliteta; higijena; sigurnost; proizvodnja mlijeka
nije evidentirano
engleski
Milk from farm to processing
nije evidentirano
milk; quality; hygiene; safety; milk processing
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga
2003.
953-96089-7-X
238
objavljeno