Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Available methionine of hydrotermic treated cereal products (CROSBI ID 467653)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Horvatić, Marija ; Vedrina-Dragojević, Irena ; Šebečić, Blaženka Available methionine of hydrotermic treated cereal products // Brašno - kruh 97 . 1997. str. 26-x

Podaci o odgovornosti

Horvatić, Marija ; Vedrina-Dragojević, Irena ; Šebečić, Blaženka

engleski

Available methionine of hydrotermic treated cereal products

Ispitivan je utjecaj hidrotermičke obrade zrna cerealija (pšenica, raž, ječam, zob) u tijeku industrijske proizvodnje pahuljica u istim tehnološkim uvjetima na iskoristivi metionin. Rezultati pokazuju da su tijekom proizvodnje pahuljica cerealija promjene količina ukupnog dušika minimalne. Hidrotermička obrada ima značajan utjecaj na iskoristivi metionin; količina iskoristivog metionina smanjuje se od 6 do 24 posto u odnosu na netretirano zrno. Proces pahuljanja ne utječe znatno na iskoristivost metionina. Upoređenje različitih vrsta pahuljica pokazuje da je smanjenje iskoristivog metionina veće kod raženih i ječmenih pahuljica. Odnos iskoristivog metionina u proteinima pahuljica utvrđen s obzirom na potrebu aminokiselina kod čovjeka (NAS 1980) iznosi prosječno za pšenične pahuljice 0.68, ražene pahuljice 0.62, ječmene pahuljice 0.65 i zobene pahuljice 0.57.

cereal flakes; available methionine; protein nutritive quality

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

26-x.

1997.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

1. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem

poster

13.11.1997-15.11.1997

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano