Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba) (CROSBI ID 742169)
Autorska knjiga | udžbenik | domaća recenzija
• Obrazovni materijal (visoko obrazovanje )
Podaci o odgovornosti
Kovačević, Dragan
hrvatski
Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba)
Sve izraženiji zahtjevi potrošača za zdravstveno ispravnijom, ekološki proizvedenom i nutritivno vrednijom hranom, globalizacijom tržišta nametnuti visoki standardi sigurnosti i kakvoće hrane, uvođenje i primjena ISO- standarda i HACCP-sustava u industriju, epidemije zoonoza, globalni problemi prehrane svjetskog stanovništva itd., izazovi su na koje će tehnolozi u budućem razdoblju morati dati odgovore. Poseban naglasak dan je na stanje i perspektive stočarske proizvodnje, uzgoj i ulov ribe te kakvoću i sigurnost hrane ("Food safety and quolity"). U poglavljima knige "Meso" i "Riba" obrađene su sirovine za proizvodnju mesnih i ribljih proizvoda, dane su usporedbe građe, kemijskog sastava i nutritivnih vrijednosti mesa i ribe, opisane su vrste i pasmine stoke za klanje i peradi s tržišnom klasifikacijom, prikazana je sistematizacija riba, te su detaljno opisane zoonoze i suvremene koncepcije veterinarsko-zdravstvenog nadzora u tehnologiji mesa i ribe.
meso ; riba ; aditivi ; kakvoča i sigurnost hrane
nije evidentirano
engleski
The raw materials of food industry : (meat and fish)
nije evidentirano
meat ; fish ; additives ; food safety and quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2004.
953-7005-04-6
231
objavljeno