Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba) (CROSBI ID 742169)

Autorska knjiga | udžbenik | domaća recenzija

• Obrazovni materijal (visoko obrazovanje )

Kovačević, Dragan Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004

Podaci o odgovornosti

Kovačević, Dragan

hrvatski

Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba)

Sve izraženiji zahtjevi potrošača za zdravstveno ispravnijom, ekološki proizvedenom i nutritivno vrednijom hranom, globalizacijom tržišta nametnuti visoki standardi sigurnosti i kakvoće hrane, uvođenje i primjena ISO- standarda i HACCP-sustava u industriju, epidemije zoonoza, globalni problemi prehrane svjetskog stanovništva itd., izazovi su na koje će tehnolozi u budućem razdoblju morati dati odgovore. Poseban naglasak dan je na stanje i perspektive stočarske proizvodnje, uzgoj i ulov ribe te kakvoću i sigurnost hrane ("Food safety and quolity"). U poglavljima knige "Meso" i "Riba" obrađene su sirovine za proizvodnju mesnih i ribljih proizvoda, dane su usporedbe građe, kemijskog sastava i nutritivnih vrijednosti mesa i ribe, opisane su vrste i pasmine stoke za klanje i peradi s tržišnom klasifikacijom, prikazana je sistematizacija riba, te su detaljno opisane zoonoze i suvremene koncepcije veterinarsko-zdravstvenog nadzora u tehnologiji mesa i ribe.

meso ; riba ; aditivi ; kakvoča i sigurnost hrane

nije evidentirano

engleski

The raw materials of food industry : (meat and fish)

nije evidentirano

meat ; fish ; additives ; food safety and quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2004.

953-7005-04-6

231

objavljeno

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija