Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira (CROSBI ID 505657)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Markovina, Jerko ; Radman, Marija ; Kalit, Samir Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira // XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik radova = XL Croatian Symposium on Agriculture with International Participation : proceedings / Kovačević, Vlado ; Jovanovac, Sonja (ur.). Osijek, 2005. str. 97-98

Podaci o odgovornosti

Markovina, Jerko ; Radman, Marija ; Kalit, Samir

hrvatski

Cjenovna spremnost potrošača sušenog sira

Na hrvatskom tržištu hrane sve je češće uvođenje autohtonih prehrambenih proizvoda s oznakama porijekla. Jedan od takvih proizvoda je i sušeni sir koji se tradicionalno proizvodi na području zagrebačke županije. Cjenovna spremnost potrošača za sušeni sir je važan podatak koji govori koliko su potrošači spremni izdvojiti za sir, te neizravno govori o kvaliteti tog proizvoda. Istraživanje je pokazalo da 90% ispitanika pozna sušeni sir, a oko 80% ga je kušalo. Ispitanici su u najvećem postotku ikazali spremnost da za kilogram sušenog sira plate između 40 i 50 kuna.

potrošači; cijene; sušeni sir

nije evidentirano

engleski

Willingnes to pay for dried cheese

nije evidentirano

consumers; prices; dried cheese

nije evidentirano

Podaci o prilogu

97-98.

2005.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem (40 ; 2005

predavanje

15.02.2005-18.02.2005

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Ekonomija