Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha (CROSBI ID 506301)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Magdić, Damir ; Horvat, Daniela ; Baranyai, László Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha // Proc. Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. str. 245-249-x

Podaci o odgovornosti

Magdić, Damir ; Horvat, Daniela ; Baranyai, László

hrvatski

Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha

While recording slice images, used for image analysis, slices often rotate with regard to the base horizontal line while image magnifications differ. Influence of this phenomenon has never been examined. Wheat and barley bread slices were used as sample in this paper. Five slices, of both bread types, were recorded in eight positions during full circle rotation ( 8x45°=360°) and for four different imege magnifications (30, 50, 75 and 100). Shares of coarse and close area were determined for all samples applaying image analysis method.

bread; medium part; image analysis; slice rotation; zoom

nije evidentirano

engleski

Examination of slice rotation and zoom influence on results of bread slice image analysis

nije evidentirano

bread; medium part; image analysis; slice rotation; zoom

nije evidentirano

Podaci o prilogu

245-249-x.

2003.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Ugarčić-Hardi, Žaneta

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Podaci o skupu

Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists

predavanje

19.11.2003-22.11.2003

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija