The influence of the addition of enzymes in feed on histocemical changes in white and dark chicken meat (CROSBI ID 81973)
Prilog u časopisu | ostalo
Podaci o odgovornosti
Jelić, Ante ; Nejedli, Srebrenka ; Hraste, Ante ; Zobundžija, Mladen ; Botka-Petrak, Karmen
engleski
The influence of the addition of enzymes in feed on histocemical changes in white and dark chicken meat
U provedenim istraživanjima korišteni su pilići linije "Jata". U pokusu je bilo 20 pilića podijeljenih u dvije skupine:kontrolnu i pokusnu s po 10 pilića u svakoj skupini. Tijekom cijelog perioda tova koji je trajao 42 dana pilići su bili hranjeni krmnom smjesom u kojoj je najveći udio činio kukuruz. U pokusnoj skupini brojlera smo tijekom tova u hranu umješali polienzimatski pripravak u količini od 0,5/1000 kg. Dodatak tog polienzimatskog preparata pilićima u hrani u ovoj količini doveo je do povećanja promjera vlakana u m. pectoralis superficialis i m. iliofibularis, te postotka bijelih brzokontrahirajućih glikolitićkih vlakana u m. iliofibularis pilića pokusne skupine.
enzymes;chicken;histology;m.iliofibularis; m. pectoralis superficialis;chicken meat.
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano