Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

The influence of the addition of enzymes in feed on histocemical changes in white and dark chicken meat (CROSBI ID 81973)

Prilog u časopisu | ostalo

Jelić, Ante ; Nejedli, Srebrenka ; Hraste, Ante ; Zobundžija, Mladen ; Botka-Petrak, Karmen The influence of the addition of enzymes in feed on histocemical changes in white and dark chicken meat // Veterinarski arhiv, 68 (1998), 3; 143-148-x

Podaci o odgovornosti

Jelić, Ante ; Nejedli, Srebrenka ; Hraste, Ante ; Zobundžija, Mladen ; Botka-Petrak, Karmen

engleski

The influence of the addition of enzymes in feed on histocemical changes in white and dark chicken meat

U provedenim istraživanjima korišteni su pilići linije "Jata". U pokusu je bilo 20 pilića podijeljenih u dvije skupine:kontrolnu i pokusnu s po 10 pilića u svakoj skupini. Tijekom cijelog perioda tova koji je trajao 42 dana pilići su bili hranjeni krmnom smjesom u kojoj je najveći udio činio kukuruz. U pokusnoj skupini brojlera smo tijekom tova u hranu umješali polienzimatski pripravak u količini od 0,5/1000 kg. Dodatak tog polienzimatskog preparata pilićima u hrani u ovoj količini doveo je do povećanja promjera vlakana u m. pectoralis superficialis i m. iliofibularis, te postotka bijelih brzokontrahirajućih glikolitićkih vlakana u m. iliofibularis pilića pokusne skupine.

enzymes;chicken;histology;m.iliofibularis; m. pectoralis superficialis;chicken meat.

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

68 (3)

1998.

143-148-x

objavljeno

0372-5480

Povezanost rada

nije evidentirano

Indeksiranost