Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prehrana, zdravlje i turizam (CROSBI ID 508943)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Avelini Holjevac, Ivanka ; Varljen, Jadranka Nutrition, health and tourism / Prehrana, zdravlje i turizam // Knjiga izlaganja na znanstvenom skupu "Zdravstveni i lječilišni turizam - metode i programi" / Ivanišević, Goran (ur.). Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2005. str. 54-62-x

Podaci o odgovornosti

Avelini Holjevac, Ivanka ; Varljen, Jadranka

hrvatski

Prehrana, zdravlje i turizam

Prehrana i turizam dva su područja sve većeg znanstvenog interesa različitih znanosti. Povezuje ih predmet istraživanja - prehrana čovjeka - turista - putnika, njegove potrebe, želje i očekivanja koje se stalno mijenjaju i sve su veće. Ovaj rad naglašava značaj interdisciplinarnosti istraživanja dvaju znanstvenih područja, biokemije i ekonomije turizma. Karika koja ih povezuje je hrana i prehrana. Cilj ovoga rada je ukazati na potrebu povezivanja saznanja iz područja biokemije, ekonomije i prehrane turista. Njihova zajednička istraživanja mogu doprinijeti održavanju zdravlja i produženju života čovjeka te većem zadovoljstvu turista. Rezultati istraživanja slue povećanju kvalitete života čovjeka, kvalitete turističke ponude te ekonomskih efekata turizma. Turizam ili "industrija bez dima" ili "industrija slobodnog vremena" bit će jedna od najvećih svjetskih industrija ovoga stoljeća, a gastronomija i prehrana turista sve su važniji elementi kvalitete turističke ponude.

turizam; gastronomija; prehrana; zdravlje; ekonomija

nije evidentirano

engleski

Nutrition, health and tourism

Prehrana i turizam dva su područja sve većeg znanstvenog interesa različitih znanosti. Povezuje ih predmet istraživanja - prehrana čovjeka - turista - putnika, njegove potrebe, želje i očekivanja koje se stalno mijenjaju i sve su veće. Ovaj rad naglašava značaj interdisciplinarnosti istraživanja dvaju znanstvenih područja, biokemije i ekonomije turizma. Karika koja ih povezuje je hrana i prehrana. Cilj ovoga rada je ukazati na potrebu povezivanja saznanja iz područja biokemije, ekonomije i prehrane turista. Njihova zajednička istraživanja mogu doprinijeti održavanju zdravlja i produženju života čovjeka te većem zadovoljstvu turista. Rezultati istraživanja slue povećanju kvalitete života čovjeka, kvalitete turističke ponude te ekonomskih efekata turizma. Turizam ili "industrija bez dima" ili "industrija slobodnog vremena" bit će jedna od najvećih svjetskih industrija ovoga stoljeća, a gastronomija i prehrana turista sve su važniji elementi kvalitete turističke ponude.

tourism; gastronomy; nutrition; health; economy

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

54-62-x.

2005.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Ivanišević, Goran

Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske

Podaci o skupu

Zdravstveni i lječilišni turizam - metode i programi

predavanje

09.09.2005-11.09.2005

Veli Lošinj, Hrvatska

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija