Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sustav upravljanja kvalitetom u tvornici krem proizvoda (CROSBI ID 342508)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Raguž, Milenko Sustav upravljanja kvalitetom u tvornici krem proizvoda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Raguž, Milenko

Vahčić, Nada

hrvatski

Sustav upravljanja kvalitetom u tvornici krem proizvoda

Sustav upravljanja kvalitetom u tvornici krem-proizvoda predstavlja cjelokupnost svojstava i karakteristika krem priozvoda koji vode do zadovoljstva kupca. Osiguranje kvalitete uključuje primjenu uobičajenih sustava kvalitete u obliku pisanih postupaka zajedno s određenim provjerama kontrole kvalitete koji su svi napravljeni tako da osiguraju da krem proizvod zadovolji očekivanja kupca. Cilj našeg istraživanja bit će neprestano poboljšavanje sutava upravljanja kvalitetom u tvornici krem proizvoda. U tvornici krem proizvoda mora se: uspostaviti, dokumentirati, primjenjivati i održavati sustav upravljanja kvalitetom. Dokumentacija sustava upravljanja kvalitetom uključuje sljedeće dokumente: poslovnik upravljanja kvalitetom (PUK), standardne operativne postupke (SOP), radne upute (RU), obrasci (OB), pravilnici i specifikacije. Poslovnik upravljanja kvalitetom je temeljni dokument kojim se precizno utvrđuje upravljanje kvalitetom u tvornici krem proizvoda, nadležnosti, procesi, upravljanje resursima i komuniciranje, te stalno provjeravanje i poboljšavanje upravljanja kvalitetom tvrtke. Standardni operativni postupci detaljnije propisuju tijek provedbe pojedinih aktivnosti (postupak upravljanja dokumentima, kontrola zapisa kvalitete... preventivne radnje). U eksperimentalnom dijelu na liniji staklenki promatran je artikl mliječni lješnjak krem od 200 g, 400 g, i 750 g, i to sukladni i nesukladni krem proizvodi u razdoblju od 12 mjeseci (od 1. ožujka 2002. do 1. ožujka 2003.). Krem priozvodi koji ne odgovaraju propisanim zahtjevima moraju biti povučeni iz uporabe, a posebnim postupkom su propisana pravila i odgovornosti za utvrđivanje nesukladnosti, izdvajanje, označavanje, kontrolu i dokumentiranje tijeka nesukladnih krem proizvoda. Na kraju poslovodstvo tvornice krem proizvoda prikuplja podatke o rezultatima sustava upravljanja kvalitetom u vidu dnevnih, tjednih i mjesečnih izvješća. Analiza i izvještaji obuhvaćaju podatke o: ostvarivanju planova prodaje, nabave i proizvodnje ; zadovoljstva kupca ; sukladnosti krem proizvoda i ostvarenja ciljeva poslovanja. Da bi se stalno poboljšavao sustav upravljanja kvalitetom u tvornici krem-proizvoda i da bi se uklonile potencijalne nesukladnosti uključuju se preventivne i korektivne radnje. Jednom implemenitran sustav upravljanja kvalitetom utemeljen na korektnoj dokumentaciji, obvezno se mora stalno držati pod budnim nadzorom i stalnom kontrolom ako se želi da takav ostane i dalje. Neovisna ocjena kvalitete - audit osnovni je način prikupljanja podataka o sustavu upravljanja kvalitetom u tvornici krem proizvoda i ukoliko se ovaj posao objektivno i uspješno provede, moguće je reducirati i eliminirati eventualne nesukladnosti. Poslovodstvo tvornice krem proizvoda mora uspostaviti, dokumentirati, primjenjivati i održavati sustav upravljanja kvalitetom i stalno poboljšavati njegovu efikasnost u skladu sa zahtjevima norme ISO 9001:2000.

ISO 9001:2000; krem proizvodi; poslovnik upravljanja kvalitetom; standardni operativni postupci; sukladni i nesukladni krem proizvodi

nije evidentirano

engleski

The quality management system in the cream products factory

nije evidentirano

ISO 9001:2000; cream products; standing orders of managing the quality; standard operative procedures; accordant and discordant cream products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

116

02.07.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija