Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka (CROSBI ID 342660)

Ocjenski rad | diplomski rad

Gavrić, Anto Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2004

Podaci o odgovornosti

Gavrić, Anto

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka

Ovaj znanstveni rad prati promjene pri fermentaciji uzoraka kozjeg i kravljeg mlijeka nacijepljene s različitim mikroorganizmima i u različitim uvjetima (temperatura i vrijeme fermentacije). Poseban naglasak je stavljen na probiotičke bakterije mliječno- kiselog vrenja i na njihovu proizvodnju mliječne i octene kiseline. Promjene njihovih udjela u uzorcima određivana je metodom plinske kromatografije. Mjerenja su pokazala da je veća količina praćenih proizvoda metabolizma probiotičkih bakterija mliječno kiselog vrenja nastala u uzorcima kozjeg mlijeka.

probiotici; fermentacija; mliječna kiselina; octena kiselina

nije evidentirano

engleski

Production of some antimicroibial compounds during the fermentation of goat and cow milk

nije evidentirano

probiotics; fermentation; lactic acid; acetic acid

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

23.12.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija