Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji (CROSBI ID 119779)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)

Matković, Srećko ; Matković, Kristina Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji Meso, 6 (2004), 1; 47-52-x

Podaci o odgovornosti

Matković, Srećko ; Matković, Kristina

hrvatski

Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji

U radu se govori o metodama čišćenja i dezinfekcije u mesnoj industriji gdje na radnim površinama i ostaloj opremi nužno nastaju naslage organskog podrijetla koje predstavljaju izvrsnu podlogu za rast i razvoj raznih mikroorganizama. Budući je cilj proizvesti kvalitetnu, higijenski ispravnu hranu potrebno je provoditi i pravilnu sanitaciju koja uključujue i čišćenje i dezinfekciju. Opisane su vrste naslaga koje nastaju i sredstva koja se koriste za njihovo uklanjanje.

čišćenje; dezinfekcija; mesna industrija

nije evidentirano

engleski

Cleaning and disinfection in meat industry

nije evidentirano

cleaning; disinfection; meat industry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

6 (1)

2004.

47-52-x

objavljeno

504-02/3-99-01

Povezanost rada

Veterinarska medicina