Sadržaj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj (CROSBI ID 514603)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Srebočan, Emil ; Pompe-Gotal, Jelena ; Prevendar Crnić, Andreja
hrvatski
Sadržaj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj
Postupkom AAS određen je maseni udjel olova u mišićnom tkivu goveda (n=134), svinja (n=105), peradi (n=37) i janjadi (n=15) u R. Hrvatskoj u razdoblju od 1980.-1987. Iako sadržaj olova u pojedinim uzorcima mišićnog tkiva istraženih životinja prelazi MDK, on je u mišićnom tkivu nizak i ne predstavlja opasnost za ljude.
onečićenje ; olovo ; mišićno tkivo ; goveda ; janjad ; perad ; svinje ;
nije evidentirano
engleski
Lead concentrations in muscle tissue of cattle, pig, poultry and lambs in Croatia
nije evidentirano
contamination ; lead ; muscle tissue ; cattle ; lambs ; poultry ; pigs ;
nije evidentirano
Podaci o prilogu
113-116.
1996.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova 1. hrvatskog veterinarskog kongresa = Proceedings of the 1stt Croatian Veterinary Congress
Balenović, Tomislav
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora
953-96576-2-8
Podaci o skupu
Hrvatski veterinarski kongres (1 ; 1996)
poster
02.10.1996-05.10.1996
Cavtat, Hrvatska