Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

MEĐUOVISNOST BROJA PADANJA, MALTOZNOG BROJA I AMILOGRAFSKIH OKAZATELJA KOD NEKIH HRVATSKIH SORTI PŠENICE (CROSBI ID 468923)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Koceva, Daliborka ; Perić, Ljiljana MEĐUOVISNOST BROJA PADANJA, MALTOZNOG BROJA I AMILOGRAFSKIH OKAZATELJA KOD NEKIH HRVATSKIH SORTI PŠENICE // Zbornik sažetaka 3. hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem, Zagreb, 1998. / Marić, Vladimir (ur.). Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 47-x

Podaci o odgovornosti

Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Koceva, Daliborka ; Perić, Ljiljana

hrvatski

MEĐUOVISNOST BROJA PADANJA, MALTOZNOG BROJA I AMILOGRAFSKIH OKAZATELJA KOD NEKIH HRVATSKIH SORTI PŠENICE

Enzimatska razgradnja škroba u procesu pečenja kruha zavisi od stanja škrobnih zrnaca i amilolitičke aktivnosti brašna, odnosno od sposobnosti želatinizacije škroba. Promjene nastale tijekom procesa želatinizacije škroba uzrokuju i promjene viskoziteta suspenzije brašna. Određivanje viskoziteta vrši se najčešće pomoću amilografa i u novije vrijeme određivanjem broja padanja. Maltoznim brojem određuje se udio šećera u brašnu. U radu su ispitani uzorci nekih hrvatskih kultivara pšenice proizvedenih 1996/97. godine na području istočne Hrvatske. Maltozni broj određen je metodom po Rumsay-Ritter-u, broj padanja metodom po Hakberg-u i viskozitet suspenzije brašna Brabenderovim amilografom. Rezultati mjerenja uspoređeni su međusobno, a utvrđene su i korelacij eizmeđu pojedinih pokazatelja kakvoće.

broj padanja; maltozni broj; amilografski pokazatelji kakvoće brašna

nije evidentirano

engleski

INTERDEPENDENCE OF FALLING NUMBER, MALTOSE NUMBER AND AMYLOGRAPHIC INDICATORS OF CERTAIN WHEAT CULTIVARS

nije evidentirano

falling number; maltose number; amilographic indicators of flour quality

nije evidentirano

Podaci o prilogu

47-x.

1998.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Marić, Vladimir

Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Podaci o skupu

3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem

predavanje

10.06.1998-12.06.1998

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano