Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku (CROSBI ID 330041)

Ocjenski rad | diplomski rad

Miličević, Dijana Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku / Piližota, Vlasta (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1997

Podaci o odgovornosti

Miličević, Dijana

Piližota, Vlasta

hrvatski

Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku

Mnogo svježe i izrezano svježe (minimalno procesirano) voće i povrće podložno je mikrobnom kvarenju i na njemu je moguć rast patogenih mikroorganizama. Tretiranje vodikovim peroksidom svježe izrezanog voća i povrća može biti uspješna alternativa upotrebi klora u odlaganju kvarenja i sprječavanja rasta patogenih mikroorganizama. U ovom radu upotrijebljen je vodikov peroksid i askorbinska kiselina, kao i njihova kombinacija, a u cilju produženja vijeka trajanja svježe izrezane jabuke.

vodikov peroksid; askorbinska kiselina; jabuka

nije evidentirano

engleski

Effectiveness of hydrogen peroxide and ascorbic acid to fresh-cut apple

nije evidentirano

hydrogen peroxide; ascorbic acid; apple

nije evidentirano

Podaci o izdanju

56

07.03.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija