Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku (CROSBI ID 330041)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Miličević, Dijana
Piližota, Vlasta
hrvatski
Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku
Mnogo svježe i izrezano svježe (minimalno procesirano) voće i povrće podložno je mikrobnom kvarenju i na njemu je moguć rast patogenih mikroorganizama. Tretiranje vodikovim peroksidom svježe izrezanog voća i povrća može biti uspješna alternativa upotrebi klora u odlaganju kvarenja i sprječavanja rasta patogenih mikroorganizama. U ovom radu upotrijebljen je vodikov peroksid i askorbinska kiselina, kao i njihova kombinacija, a u cilju produženja vijeka trajanja svježe izrezane jabuke.
vodikov peroksid; askorbinska kiselina; jabuka
nije evidentirano
engleski
Effectiveness of hydrogen peroxide and ascorbic acid to fresh-cut apple
nije evidentirano
hydrogen peroxide; ascorbic acid; apple
nije evidentirano
Podaci o izdanju
56
07.03.1997.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek