izvor podataka: crosbi
✓
Reaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji (CROSBI ID 344290)
Ocjenski rad | diplomski rad
Mikulčić, Danijela
Reaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji / Vorkapić-Furač, Jasna (mentor); Roščić, Maja (neposredni voditelj).
Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006
Podaci o odgovornosti
Mikulčić, Danijela
Vorkapić-Furač, Jasna
Roščić, Maja
hrvatski
Reaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji
Sintetiziran je peptid strukture Lys-Gly-Gly-Phe-Leu i proučavani su produkti neenzimske glikacije s glukozom kao šećernom komponentom.
Amadorijev spoj; Maillardova reakcija; neenzimska glikacija; lizin; glukoza
nije evidentirano
engleski
Reactivity of the amino groups of lysine in the Maillard reaction
nije evidentirano
Amadori compound; Maillard reaction; nonenzymatic glycation; lysine; glucose
nije evidentirano
Podaci o izdanju
66
05.06.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb