Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Reaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji (CROSBI ID 344290)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mikulčić, Danijela Reaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji / Vorkapić-Furač, Jasna (mentor); Roščić, Maja (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Mikulčić, Danijela

Vorkapić-Furač, Jasna

Roščić, Maja

hrvatski

Reaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji

Sintetiziran je peptid strukture Lys-Gly-Gly-Phe-Leu i proučavani su produkti neenzimske glikacije s glukozom kao šećernom komponentom.

Amadorijev spoj; Maillardova reakcija; neenzimska glikacija; lizin; glukoza

nije evidentirano

engleski

Reactivity of the amino groups of lysine in the Maillard reaction

nije evidentirano

Amadori compound; Maillard reaction; nonenzymatic glycation; lysine; glucose

nije evidentirano

Podaci o izdanju

66

05.06.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Kemija, Biotehnologija