Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kiselinski sastav i utjecaj viših alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji (CROSBI ID 469647)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Kocjančič, Mitja ; Koruza, Boris ; Resnik, Mojca Kiselinski sastav i utjecaj viših alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji // 3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno-biotehnološki fakultet (ur.). Zagreb, 1998. str. 37-37-x

Podaci o odgovornosti

Kocjančič, Mitja ; Koruza, Boris ; Resnik, Mojca

nije evidentirano

Kiselinski sastav i utjecaj viših alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji

U godinama od 1992 do 1995 vršena su ampelografska testiranja novih klonova Laškog rizlinga (9 klonova)i sauvignona (8 klonova) na lokacijama Jeruzalemske gorice. Za analize i mjerenje prinosa upotrebljene su standardne metode. Uzorci grožđa pojedinih klonova bili su mikrovinificirani,a vina kemijski analizirana i organolepitčki ocjenjena. Odrežena je sadržina viših alkohola koji nastupaju kod sekundarne arome i izračunata su najvažnija enološka pravila i njihove limitne vrijednosti. Naosnovu rezultata eksperimentalnog rada odabrano je 5 klonova (3 klona laškog rizlinga i 2 klona sauvignona) koji su potencijalno namjenjeni proizvodnji vrhunskih vina, te 8 klonova (5 klonova laškog rozlinga i 3 klona sauvignona) koji predstavljaju osnovu za proizvodnju vina srednjih kvalitetnih razreda. Svi klonovi imaju odličan rodni potencijal pa je zbog toga utvrđivan i potreban opseg prorjeđivanja prinosa

organske kiseline; viši alkoholi;arome vina

nije evidentirano

engleski

Acid composition and influence of superior alcohols on the secondary aroma of the new grapevine clones selected in Slovenia

nije evidentirano

organic acids; superiour alcohol; wine aromas

nije evidentirano

Podaci o prilogu

37-37-x.

1998.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb:

Podaci o skupu

3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem

poster

10.06.1998-12.06.1998

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano